пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Впевнено стартуємо із НУШ

29.03.2018 року на базі районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької райдержадміністрації проведено тренінг «Програма «Впевнений старт» – фундамент успішної підготовки дітей до школи в умовах Нової української школи».


Учасниками стали 37 вихователів закладів дошкільної освіти Хмельницького району, Розсошанської, Лісовогринівецької, Олешинської, Гвардійської та Чорноострівської ОТГ, які у 2018-2019 н.р. працюватимуть з дітьми старшого дошкільного віку.
Модератор тренінгу – Онищак Людмила Анатоліївна, голова РМО педпрацівників ЗДО, завідувач Богданівецького ДНЗ «Вербиченька».
Під час роботи усі присутні мали можливість опрацювати та отримати роз’яснення щодо впровадження оновленої програми та використання всіх складових навчально-виховного комплексу «Впевнений старт», а саме:
  • Порталу програми «Впевнений старт».
  • «Книги для вихователя» з методичними порадами, перспективним та календарним плануванням (за тематичним принципом).
  • «Книги дошкільника», яка вміщує розвивальні завдання за кожним розділом програми, вправи з розвитку дрібної моторики, завдання для роботи з батьками вдома та ін.
  • «Альбому для художньо-творчої діяльності», спрямованого на розвиток творчих здібностей вихованців у різних видах дитячої діяльності.
  • «Книги для батьків» – виданням просвітницького характеру, який сприятиме активній співпраці педагогів і батьків майбутніх першокласників.
Учасники тренінгу відзначили значні переваги сучасного програмно-методичного комплексу в умовах освітньої реформи «Нова українська школа». Під час роботи педагоги змоделювали та продемонстрували на основі планування «Книги для вихователя» різні форми роботи з дітьми упродовж дня за певними темами. Задіяні інтерактивні форми роботи дали можливість присутнім ближче познайомитись, краще засвоїти матеріал, створити доброзичливу атмосферу.
Педагоги надалі націлені проводити змістовні та цікаві тренінги для батьків, інформувати їх щодо можливостей  розвитку дошкільників за новим українським актуальним програмним забезпеченням  та сучасними розвивальними книгами, альбомами, відповідно, готувати дошкільнят впевнено стартувати у майбутнє.
Фотозвіт проведеного заходу можете переглянути за посиланням:https://drive.google.com/open?id=1SxBb5i37GlxsU7kuM-iUv70ub1hqz1GF

Немає коментарів:

Дописати коментар